ASUS si Acer reduc preturile la laptop-uri

Desi conceptul de tableta PC nu este unul nou, a fost nevoie de lansarea mult anticipatului Apple iPad pentru ca piata sa aloce un segment in continua crestere acestor gadget-uri. Si trebuie sa recunoastem, dincolo de notebook-uri, televizoare 3D si console pentru jocuri, anul 2010 a fost un an al tabletelor PC care, dupa cum se anunta, isi vor continua invazia si in anul ce vine.

asus_eee_pc_1215n_sg_12-580x478

Acest flux continuu de lansari de tablete PC are partile sale bune, precum si parti mai putin bune. Lasand la o parte numarul ridicat de tablete din care poti alege, acestea au fortat reducerea preturilor la notebook-uri care au cunoscut o scadere semnificativa a vanzarilor. ASUS se afla printre firmele care au taiat considerabil din preturile laptop-urilor echipate cu procesoare Atom N450 si dual-core N550. Pe de alta parte, se pare ca cei de la MSI se pregatesc sa renunte complet la lansarea de laptop-uri noi in 2011, deci avem cu o marca mai putin pe aceasta piata. Chiar si operatorii de telefonie mobila si internet au decis sa-si transfere atentia dinspre netbook-uri spre tablete PC si smartphone-uri. Este de asteptat ca ASUS si Acer sa fie singurele companii care sa se mai axeze pe notebook-uri si netbook-uri in noul an.

Sursa: www.slashgear.com

Vrei sa fii la curent cu ultimele informatii despre electronice, gadgeturi si tehnologie? Aboneaza-te prin Twitter, RSS sau E-mail.

Scrie un comentariu

Looking for a reliable WordPress hosting plan? We found the best!
home


HiTechZone.ro